Dimensiunea spirituală în sănătatea mintală​

Perspective din buddhism

13 Mai – Centrul Cultural L’Amphiteatro, ora 18:00

Ca urmare a interesului pe care profesioniștii noștri îl au față de explorarea dimensiunii spirituale a vieții și din nevoia de a învăța din experiența vastă a tradiției buddhiste, Clinica Color Mind în parteneriat cu Asociația Rabten Jampa Ling, vă invită luni, 13 Mai, ora 18.00, la o întâlnire cu Venerabilul Călugăr Jangchub Phuntsok de la Centrul de Înalte Studii Tibetane Rabten Choeling (Centre d`Etudes Tibetanes Rabten Choeling), din Elveția.

Evenimentul se adresează profesioniștilor din sănătatea mintală dar și tuturor celor pasionați de cunoaștere, oferind participanților ocazia să cunoască aspecte profunde ale viziunii buddhiste asupra minții umane și spiritualității și, de asemenea, să adreseze direct întrebări Venerabilul Călugăr Jangchub Phuntsok.

Venerabilul Jangchub Phuntsok a răspuns cu generozitate invitației noastre, deschiderea către dialog, gândirea critică și probarea realității prin experiența directă fiind definitorii pentru tradiția spirituală buddhistă.

Venerabilul călugăr Jangchub Phuntsok s-a născut în 1965 în Austria. Între anii 1984 – 1990 a studiat la Academia de Arte Frumoase din Viena. 

Din anul 1991 începe să studieze la Centrul de Înalte Studii Tibetane, Rabten Choeling în Elveția sub îndrumarea maestrului tibetan Gonsar Tulku Rinpoce.

În 1994, primește legămintele de călugăr de la maestrul tibetan Kyabje Lati Rinpoche, un maestru eminent care începând din anul 1964 a fost asistentul filozofic de dezbateri al Sfinției Sale Dalai Lama.

În prezent, Venerabilul Jangchub Phuntsok predă limba tibetană și filozofia buddhismului tibetan la Centrul de Înalte Studii Tibetane – Rabten Choeling – din Elveția, numărându-se printre puținii învățători desemnați de Maestrul său, Gonsar Tulku Rinpoche, să predea Dharma în alte Centre Rabten din țări precum Franța, Austria, Germania, Elveția, Cehia.