Despre noi

Asociaţia Rabten Compassionate Wisdom urmărește prin activitățile sale să sprijine și să încurajeze dezvoltarea compasiunii și a înțelepciunii în viețile noastre făcând cunoscute învățăturile vaste şi profunde regăsite în Budism. Una dintre acţiunile principale ale asociației noastre o reprezintă organizarea de evenimente și învățături acordate de Maeștri autentici cu experiență de la Centrul de Înalte Studii Tibetane “Rabten Choeling” din Elveţia, care pot împărtăși cu noi metode clare şi practice, ce izvorăsc din înţelepciunea milenară a budismului.

Pe lângă evenimentele publice menționate mai sus, un alt aspect important este şi activitatea de publicare cărți sub egida Editurii Rabten din Elveţia. Principala menire a editurii este de a prezerva învățăturile Venerabilului Maestru Gheșe Rabten precum și ale altor Maeștri și a le pune la îndemâna cititorilor din occident. Sub îndrumarea Venerabilului Gonsar Rinpoce ne consacrăm toate eforturile răspândirii Învățăturilor autentice și a comentariilor acestora pentru toți cei care poartă un real interes Dharmei.

Totodată organizăm întâlniri bilunare de studiu și practică Dharma. La aceste întâlniri, care au loc de obicei în weekend, ascultăm, citim sau discutăm cu prietenie pe baza acestor învățături, metode de antrenare graduală a minții… pentru a ne educa mintea într-un spirit de compasiune și înțelepciune.

Aceste învățături, odată puse în practică, ne vor ajuta să dezvoltăm şi să perfecționăm, calități pozitive ale minții, precum: generozitatea (mărinimia), etica, răbdarea, entuziasmul, concentrarea, compasiunea și înțelepciunea. De asemenea, ne vor susține și în antrenarea multor altor virtuți, care ne vor ajuta să redescoperim acele legi naturale şi universal valabile de care avem nevoie pentru a trăi în armonie cu noi înșine cât și cu ceilalți.

Buddha ne-a transmis clar prin învățăturile sale faptul că ființele pot găsi rădăcina – cauza profundă și esențială a fericirii și a suferinței numai în propria lor minte nu în afara ei. Stă în putința ființelor să elimine imperfecțiunile și să dezvolte aspecte pozitive ale minții prin metode corespunzătoare. Aceste metode constituie esența învățăturii buddhiste.

Asociația non-profit, înființată în anul 2013, vine astfel în întâmpinarea omului modern cu resurse valoroase, care oferă oportunitatea nemijlocită tuturor celor care aspiră să își dezvolte propria minte într-un spirit de compasiune și înțelepciune. Aceste resurse, fie că este vorba de cărți, broșuri, evenimente, înregistrări video-audio, sau alte forme de informație, odată studiate și valorificate în viața cotidiană, devin o sursă neîntreruptă de inspirație şi îndrumare.

“Cel mai mare bine pe care îl putem face celorlați este acela de a le oferi mijloacele prin care să scape de egoism și cu care să-și dezvolte altruismul și compasiunea față de toate ființele simțitoare.”

“Observați cât de bucuroși sunteți dacă cineva vă vine în ajutor când sunteți în dificultate. Ca şi noi, ceilalți sunt fericiți când le alinăm durerea. De aceea trebuie să acționăm spre binele celorlalți, căci n-am putea justifica faptul că vrem să fim ajutați fără ca noi să-i ajutăm pe alții”

Geshe Rabten Rinpoche


Descarcă prezentarea asociației în format pdf.

Date de identificare: 

Numele asociatiei: RABTEN Compassionate Wisdom
Adresa: Bd. Burebista, nr. 2, sector 3, Bucuresti
CUI: 309 88 341
Nr. Reg. special: 122/19.10.2012
Cont bancar: RO02OTPV110000704133RO01