Săptămâna Meditației la Centrul de Înalte Studii Tibetane Elveția

An de an, cursul de vară din august de la Centrul de Înalte Studii Tibetane din Elveția, conţine instrucțiuni profunde transmise cu măiestrie de Lama Gonsar Tulku Rinpoche, meditații și sesiuni de întrebări și răspunsuri.

În mod normal acest curs are loc doar offline în împrejurările superbe ale Muntelui Pelerinului cu vedere la lacul Geneva!

În acest an încercat datorită restricțiilor de călătorie impuse de noul virus Covid-19, organizatorii au optat să pună la dispoziție celor interesați cursul de meditație live-online accesând acest link la ora de începere:
www.twitch.tv/rabtenchoeling


De mai bine de 33 de ani aceste săptămâni de retragere contemplativă oferă o oportunitate rară pentru a fructifica cu rost timpul ascultând învățături și meditând sub îndrumarea Venerabilului Gonsar Rinpoche, un Maestru cu vastă înţelepciune și compasiune.

Cursul începe cu o seară introductivă Sâmbătă seară 8 August, ora 20:30.

Învățăturile vor continua apoi zilnic între 9 și 15 August de la ora 10:30 până în jur de ora 12:30, apoi pauza de prânz… și după aceea sesiunea se reia la ora 15:30… până pe la ora 18:30.

După masa de seară, ziua se încheie cu o sesiune captivantă de întrebări și răspunsuri începând cu ora 20:30.

Este recomandat ca aceste sesiuni live-online să fie ascultate cu respectul cuvenit și într-un context propice unei învățături Dharma (fără alte distrageri).

Pentru a putea urmări transmisia, accesează linkul de mai jos la ora începerii cursului.

www.twitch.tv/rabtenchoeling

Mai multe amănunte pe site-ul elvețian: https://www.rabten.eu/eventsSwiss_en.htm

*De ținut cont că Elveția are fusul orar GMT +1, iar România GMT +2, deci există diferență de o oră față de orele anunțate pe site-ul centrului.


Lama Gonsar Tulku Rinpoche este dintre cei mai de seamă exponenți autentici ai buddhismului în Europa. Maestrul a început să predea odată pe an și în mai multe orașe din România începând cu anul 2010… De câțiva ani s-a format și la noi în țară un grup stabil de studiu și practică, iar între timp a apărut și o editură de carte.

Pentru cei care doresc să intre în contact cu învățăturile unui Maestru experimentat și autentic de meditație și să beneficieze de transmiterea înțelepciunii milenare a buddhismului într-o manieră relevantă pentru noi, cei din secolul XXI, vă încurajăm să vă adaugați în program acest curs online.

Lama Gonsar Tulku Rinpoche (n. 1949, în Tibet) a fost timp de 33 de ani discipolul lui Geshe Rabten Rinpoche, cel care, la îndemnul actualului Dalai Lama, a devenit principalul fondator al unei tradiții pure şi complete a Dharmei în Europa. Maestrul Gonsar Rinpoche, este unul dintre principalii fondatori ai Centrului de Înalte Studii Tibetane din Elveţia, a studiat îndelung doctrina lui Buddha şi transmite cunoașterea sa mai departe, atât ascultătorilor occidentali, cât şi celor tibetani, studenţilor laici şi călugărilor.

El oferă cu regularitate învățături direct în limba franceză, engleză, germană sau tibetană, atât în centre de practică buddhistă din Europa, cât și în mari Universități din Germania, Elveţia, Austria, șamd. Născut în 1949 la Shigatse (Tibet), într-o familie cu descendențe regale, la vârsta de 6 ani se înscrie la Mănăstirea Sera din Lhasa, Tibet, unde evoluează sub îndrumarea Venerabilului Geshe Rabten Rinpoche. Gonsar Tulku Rinpoche a primit învațătura direct de la Dalai Lama și de la alți maeștri consacrați. 

“Meditația aduce înțelepciune, lipsa meditației lasă ignoranță, cunoaște bine ce te împinge în față și ce te ține în spate. “

Buddha

Centrul Rabten Choeling, înființat în anul 1977 de Geshe Rabten Rinpoche, este situat la 820 de metri altitudine deasupra nivelului mării, deasupra lacului Geneva, în coasta Muntelui Pelerin, cu priveliște către Alpi.

Centrul este un institut pentru studii tibetane și o mănăstire buddhistă unde își desfășoară activitatea 30 de călugări și 5 călugărițe, alături de alți 21 de studenți.