Dimensiunea spirituală în sănătatea mintală​

Perspective din buddhism și medicina tibetană

13 Mai – Centrul Cultural L’Amphiteatro, ora 18:00

Ca urmare a interesului pe care profesioniștii noștri îl au față de explorarea dimensiunii spirituale a vieții și din nevoia de a învăța din experiența vastă a tradiției buddhiste, Clinica Color Mind în parteneriat cu Asociația Rabten Jampa Ling, vă invita luni, 13 Mai, ora 18.00, la o întâlnire cu Venerabilul Maestru Gonsar Tulku Rinpoce de la Centrul de Înalte Studii Tibetane Rabten Choeling (Centre d`Etudes Tibetanes Rabten Choeling), din Elveția.

Evenimentul se adresează profesioniștilor din sănătatea mintală dar și tuturor celor pasionați de cunoaștere, oferind participanților ocazia să cunoască aspecte profunde ale viziunii buddhiste asupra minții umane și spiritualității și, de asemenea, să adreseze direct întrebări Maestrului Gonsar Rinpoche.

Venerabilul Maestru a răspuns cu generozitate invitației noastre, deschiderea către dialog, gândirea critică și probarea realității prin experiența directă fiind definitorii pentru tradiția spirituală buddhistă.

Evenimentul se adresează profesioniștilor din sănătatea mintală dar și tuturor celor pasionați de cunoaștere.

Accesul la eveniment este gratuit și se va face pe baza de înscriere la numărul de telefon 0741054939 sau completând formularul accesibil mai jos, în limita locurilor disponibile.

Venerabilul Gonsar Tulku Rinpoce (n. 1949, în Tibet) a fost timp de 33 de ani discipolul lui Geshe Rabten Rinpoche, cel care la îndemnul actualului Dalai Lama, a devenit principalul fondator al unei tradiții pure şi complete a Dharmei în Europa. Maestrul Gonsar Rinpoche este unul dintre principalii fondatori ai Centrului de Înalte Studii Tibetane „Rabten Choeling” din Elveţia.

Gonsar Rinpoche a studiat îndelung doctrina lui Buddha şi transmite cunoașterea sa mai departe, ascultătorilor occidentali şi celor tibetani, studenţilor laici şi călugărilor. El oferă cu regularitate învățături direct în limba franceză, engleză, germană sau tibetană, atât în centre de practică buddhistă din Europa, cât și în mari Universități din Germania, Elveția, Austria.

Născut în 1949 la Shigatse, într-o familie cu descendențe regale, la vârsta de 6 ani se înscrie la Mănăstirea Sera din Lhasa, Tibet, unde evoluează sub îndrumarea Venerabilului Geshe Rabten Rinpoche.

Gonsar Tulku Rinpoce a primit învațătura direct de la Sanctitatea sa Dalai Lama și de la alți maeștri consacrați. Venerabilul Maestru este renumit ca fiind unul dintre puținii maeștri contemporani capabili să transmită fiecare aspect al învățăturilor lui Buddha, printr-o experiență clară și emoționanată, atât occidentalilor cât și tibetanilor.