Practica unui Bodhisattva in 37 de versete

Data: 17-19 Ianuarie 2014
Prelegeri sustinute de calugarul tibetan JANGCHUB PHUNTSOK de la Centrul de Înalte Studii Tibetane “Rabten Choeling” din Elveţia
Locatie: Centrul Seeds for Happiness

Detalii şi înscrieri:
Email: info@rabten.ro; Telefon: 0744 424 072, 0740 206 866

Programul prelegerilor este urmatorul:
vineri – intre orele 19:00 – 21:00
sambata si duminica – intre orele 9:00 – 17:00

banner-630x300-final

 

Prelegerile oferite de Venerabilul Jangchub Phuntsok sunt un prilej rar de a experimenta in direct Logica Perfecta, Etica Perfecta si Intelepciunea ca aspecte fundamentele aflate, in viziunea buddhismului tibetan, la baza transformarii individuale care sa ne ajute sa devenim in final fericiti.

In practica dialogului obisnuit, cuvantul “perfect” are o incarcatura abstracta de sens, prin asocierea cu ceva daca nu imposibil, dar cel putin foarte greu de atins. Prelegerile oferite de Venerabilul Jangchub Phuntsok sunt un prilej special de a experimenta in direct Logica Perfecta, Etica Perfecta si Intelepciunea ca aspecte fundamentele aflate, in viziunea buddhismului tibetan, la baza transformarii individuale care sa ne ajute sa devenim in final fericiti. Explicatiile si indrumarea vor fi asociate unui text fundamental in buddhism si anume: Practica unui Bodhisattva in 37 de versete.

markusVenerabilul Jangchub Phuntsok este pentru a treia oara in Romania si expunerile precedente au cuprins pe langa prezentarea textului fundamental, indrumari clare si despre practica meditatiei.

Prima prelegere cu aceasta tema a fost completata cu informatii autentice despre etapele pregatitoare meditatiei, despre meditatia insasi ca metoda de a obtine o minte mai clara, mai concentrata, mai organizata, mai eficienta, despre diferenta dintre meditatie si starea in care mintea este perturbata tocmai de faptul de a nu face nimic.

La cea de a doua expunere, Venerabilul Jangchub Phuntsok a prezentat si starile mintii in legatura cu schimbarile care au loc in corp in momentul mortii, etapele trecerii in bardo, semnele dupa care pot fi acestea recunoscute si cum sunt ele percepute atat in minte, cat si in corp. Si, de asemenea, a oferit indrumari pentru practica corecta a meditatiei.

Venerabilul Jangchub Phuntsok si-a primit initierea în 1994 ca si calugar buddhist de Venerabilul Lati Rinpoche (care este unul dintre consilierii folosofici ai Sfintiei Sale Dalai Lama). Din 1991, el a studiat la Rabten Choeling sub indrumarea Venerabilului Gonsar Rinpoche. El vorbeste fluent limba tibetana si si-a insusit prin cunoastere si experienta, multe subiecte din buddhism.