Practica unui Bodhisattva în 37 de versete

Asociaţia Rabten Compassionate Wisdom vă invită cu drag la un nou eveniment deosebit cu tema “Practica unui Bodhisattva în 37 de versete”, prelegeri susținute de călugărul buddhist JANGCHUB PHUNTSOK.

Când: 6-8 Februarie 2015
Unde: Centrul Seeds for Happiness
Programul prelegerilor:
Vineri, 19:00-21:00 (seară introductivă cu intrare liberă)
Sâmbăta și duminică, 9:00-17:00

Prelegerile se vor ține în limba engleză cu traducere în limba română şi vor fi urmate de sesiuni de întrebări şi răspunsuri. Găsiți mai jos detalii despre invitat şi eveniment.

Evenimentul este dedicat publicului larg și este menit să vină în întâmpinarea omului modern ce caută să își dezvolte propria minte într-un spirit de compasiune și înțelepciune, în armonie cu ființele și societatea. Oricine este binevenit la acest eveniment, nu sunt necesare cunoștințe anterioare legate de meditație sau de Buddhism.

Vă prezentăm un scurt pasaj extras din prelegerile din 2014:

Prelegerile sunt un prilej rar de a experimenta în direct Logica Perfectă, Etica Perfectă, Compasiunea și Înțelepciunea Perfectă ca aspecte fundamentale aflate, în viziunea buddhismului tibetan, la baza transformării individuale care să ne ajute să devenim în final fericiți, în armonie și bună înțelegere cu toate ființele. 


Venerabilul Jangchub Phuntsok este pentru a patra oară în România și a primit inițierea ca și călugăr budist în 1994, de la Venerabilul Lati Rinpoche (care este unul dintre consilierii filozofici ai Sfinției Sale Dalai Lama). Din 1991, el studiază la Centrul de Înalte Studii Tibetane din Elveţia sub îndrumarea Venerabilului Gonsar Tulku Rinpoche. Vorbește fluent limba tibetană și și-a însușit prin cunoaștere și experiență, multe subiecte din buddhism.

markus Este o persoană modestă, cu multă determinare pe calea spirituală, înzestrată cu compasiune și înțelepciune, rodul a multor ani de studiu și practică. Învățăturile sale sunt transmise cu claritate, atenție la detalii și cu grijă față de ascultătorii săi. Este blând, delicat și atitudinea lui senină și calmă transmite liniștea de care avem nevoie pentru a înțelege și aprofunda învățăturile de antrenare a minții regăsite în buddhism.

Ce este un Bodhisattva? Un Bodhisattva este o ființă motivată de compasiune şi responsabilitate universală, care a generat bodhicitta, aspirația de a realiza starea de Buddha, pentru a ajuta și elibera toate fiinţele din ciclcul suferinţelor. Bodhisattva cultivă permanent o generozitate lipsită de atașamente şi așteptări. Complet pur şi neîntinat se angajează în a cultiva pe deplin cele șase perfecțiuni (dăruirea, etica, entuziasmul, răbdarea, concentrarea, înțelepciunea), alături de multe alte virtuţi şi mijloace eficiente de a alina suferinţele lumii.

Dacă ești interesat să descoperi care sunt practicile graduale ale unei astfel de ființe care aspiră la binele lumii și cum poți păși și tu pe această cale, îți recomandăm din inimă acest eveniment!


Costuri și înscriere

Vineri, la seara introductivă, intrarea este liberă.
Pe durata învățăturilor din weekend (7,8 feb.), taxa de participare este de 140 RON/2 zile sau 80 RON/zi. Persoanele care momentan nu dispun de fonduri necesare taxei de participare (studenți, persoane fără un loc de muncă, șamd.) dar își doresc să participe, sunt încurajați să contacteze organizatorii.

Costurile de participare sunt destinate exclusiv acoperirii cheltuielilor logistice şi organizatorice prilejuite de venirea invitatului în România.

Programul prelegerilor este următorul:
Vineri, între orele 19:00-21:00 (seară introductivă)
Sâmbăta și duminică, între orele 9:00-17:00

Programul în weekend prevede pauze scurte la intervale regulate de timp și o pauză lungă pentru masa de prânz. Cei care vor participa la acest eveniment sunt rugați să consulte aceste recomandari. Participarea se face pe baza înscrierii prealabile, locurile fiind limitate.

Adresa centrului este: Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, Sector 4

Pentru mai multe detalii şi înscrieri vă rugăm să ne scrieţi la adresa: info@rabten.ro sau puteți completa direct formularul de înscriere aici.


Despre noi

logoRabten.roAsociaţia Rabten Compassionate Wisdom urmărește prin activitățile sale să sprijine și să încurajeze dezvoltarea compasiunii și a înțelepciunii în viețile noastre făcând cunoscute metodele vaste şi profunde regăsite în Buddhism. Citeşte mai departe.