Învăţături despre aspectele esențiale ale buddhismului

11-12 Mai, Centrul Cultural L’Amphiteatro

Avem marea bucurie să vă anunțăm că Venerabilul Maestru Gonsar Tulku Rinpoce, va fi din nou prezent în România, după o pauză de cinci ani, la București pentru a preda învățături Dharma. Prin exemplul său personal, precum și prin învățăturile sale, vom avea oportunitatea rară să luăm contact cu o minte împlinită, ce poartă pecetea unei forțe și a unei clarități luminoase. 

Evenimentul este dedicat publicului larg şi este menit să vină în întâmpinarea tuturor ce caută să își dezvolte propria minte prin cultivarea compasiunii și a înțelepciunii.

Tematica

Subiectul principal al seminarului din weekend vor fi aspectele esențiale ale învățăturii lui Buddha (Cel Trezit), în special, semnificația celor Trei Nestemate (triratna): Buddha, Dharma, Sangha. Atitudinea care definește o persoană ca fiind buddhistă este atitudinea de a căuta refugiu sau protecție (śaraṇa) în Cele Trei Nestemate.

Învățăturile vor fi pe baza textului Śaraṇa-gamana-deśanā, compus de marele maestru bengalez Atiśa Dīpamkara-śrī-jñāna care a trăit între 982-1054. El este maestrul care a avut cea mai mare influență asupra buddhismului în Tibet, învățăturile sale despre mintea Treziei (Bodhicitta) și în special despre calea graduală către Trezie (Lam Rim), reprezintă piatra de temelie pentru toate tradițiile buddhismului tibetan.

În cadrul învățăturilor, vom avea șansa de asemenea să putem adresa întrebări Venerabilului Gonsar Tulku Rinpoce.

Înscriere

Pentru a participa la evenimentul din weekend, fie ambele zile sau doar parțial, vă rugăm să vă înscrieți completând formularul accesibil mai jos.

Costuri 

Donația sugerată pentru o zi este 100 RON iar pentru întregul weekend 200RON. Donațiile sunt menite strict să acopere cheltuielile organizatorice si logistice. 

Pentru studenți, persoane fără loc de muncă, sau cei cei care nu își permit financiar dar doresc să participe, îi rugăm să menționeze în formularul de înscriere acest aspect și puteți participa în calitate de voluntar. Oricine este binevenit.

Locația

Centrul Cultural L’Amphiteatro Art Club 
Strada Plantelor nr. 27, Bucureşti Sectorul 2 

Program

Sâmbătă și Duminică:
9:30 – 12:00 (pauză scurtă pe la ora 10:30)

12:00 – 14:30 (pauză lungă – masa de prânz)
14:30 – 18:00 (cu o pauză scurtă pe la ora 16:00)

Învățăturile vor fi predate în limba engleză și vor fi interpretate în limba română. Vom avea în cadrul evenimentului și un stand de carte cu cărți publicate la Editura Rabten și Editura Herald.

 

Venerabilul Maestru Gonsar Tulku Rinpoce, născut în 1949 în
Tibet, la Shigatse, este recunoscut la vârsta de trei ani drept a cincea
încarnare din linia Gonsar Rinpoce. De la vârsta de şase ani creşte
sub atenta îngrijire şi îndrumare a Venerabilului Maestru Gheșe Rabten Rinpoce, mai întâi la Mănăstirea Sera din Lhasa – a doua mare universitate monastică din Tibet la vremea respectivă, iar din 1959, în India şi în Europa. Timp de treizeci şi trei de ani, Gonsar Tulku Rinpoce este cel mai apropiat discipol al Venerabilului Gheșe Rabten Rinpoce. Din 1986, Gonsar Rinpoce continuă activitatea Maestrului său ca director al Centrului Rabten Choeling din Mont Pèlerin, Elveţia, şi al celorlalte centre Rabten din Europa, predând învăţături în limbile engleză, franceză, germană şi tibetană.