Modul 9

PRELEGERI sustinute de Venerabilul Maestru Gonsar Rinpoche la Casa de Cultură a Studenților “Grigore Preoteasa” și la Centrul SEEDS FOR HAPPINESS
12 – 14 Aprilie 2013, Bucuresti

Volum 9-1 De la suferință la fericire. Esența învățăturii lui Buddha

Buddha este o stare a minții, pe care oricine o poate atinge;noi toți, avem în mintea noastră potențialul, semințele din care poate crește și înflori, la un moment dat, starea de Buddha. Pentru a se elibera de suferință, fiecare ființă simțitoare trebuie să recunoască mai întâi, în mod realist și complet, ce e suferința. Prima învățătură pe care Buddha a dat-o discipolilor săi a fost numită Învățătura celor Patru Adevăruri Nobile.
Marii maeștri spirituali, precum Buddha Sakyamuni, ne arată în învățăturile lor modalități practice prin care putem elimina factorii mentali perturbatori, ceea ce ne crește șansele de a ne elibera de suferință, ba chiar să îi ajutăm și pe alții să se elibereze.

Volumul 9-2: Fundamentele practicii meditative

Practica meditativă este modul prin care putem prelua controlul asupra minții noastre, eliberându-ne de efectele negative ale diferiților factori mentali perturbatori. Meditația de concentrare și cea analitică reprezintă un proces continuu de familiarizare a minții cu aspecte pe care dorim să le cultivăm și prin care putem schimba modul de interacțiune general.
Buddha a zis că suferința și fericirea sunt rezultatul a ceea ce facem cu corpul, vorbirea și mintea noastră, rezultatul propriilor noastre acțiuni. Nu e suficient să avem idei cu componență spirituală. Atât timp cât acțiunile noastre nu reflectă nimic din ele, noi nu vom putea schimba nimic din viața această sau cea viitoare.

Centrul SEEDS FOR HAPPINESS împreună cu Centrul de Înalte Studii Tibetane RABTEN CHOELING din Elveția (www.rabten.eu) și sub îndrumarea Maestrului Tibetan GONSAR RINPOCHE, discipolul și urmașul spiritual al Maestrlui GESHE RABTEN, au lansat în 2011 primul program integrat din România dedicat Studiului Buddhismului Tibetan, structurat astfel:

Modul I: Originea și fundamentele filosofice ale Buddhismului
Modul II: Practica Învățăturilor lui Buddha
Modul III: Cele 37 de practici ale unui Bodhisattva (1)
Modul IV: Comorile Dharmei, Maestrul Spiritual
Modul V: Karma – Sensurile și relevanța karmei în viața noastră și în practica spirituală
Modul VI: Cele trei vehicule în Buddhism
Modul VII: Cele 37 de practici ale unui Bodhisattva (2)
Modul VIII: Mintea și funcțiile ei
Modul IX: Fundamentele practicii meditative

Numar DVD-uri: 1
Durata: 14 ore 32 minute
Înregistrările sunt în limba engleză, cu traducerea în limba română.

Pentru a comanda DVD-urile, contactați-ne la adresa : info@rabten.ro sau info@seedsforhappiness.ro