Ne bucurăm să vă anunțăm, Venerabilul Maestru Gonsar Tulku Rinpoche, unul dintre cei mai de seamă exponenți autentici ai buddhismului, revine în perioada 17-26 Mai în România pentru o serie de învățături şi binecuvântări.
Astfel prin exemplul insuflat de propria persoană, precum și prin învățăturile transmise cu înțelepciune și compasiune, avem ocazia rară de a intra în contact cu o minte realizată, ce poartă pecetea unei forțe şi a unei clarități luminoase.
Pentru cei care doresc să fie în prezența unui Lama tibetan autentic și să beneficieze de transmiterea înțelepciunii milenare a Tibetului într-o manieră relevantă pentru noi, cei din secolul XXI, veți avea această deosebită oportunitate cu ocazia următoarelor evenimente din București (17-19 Mai), Brașov (20 Mai), Cluj (22-23 Mai) și din Iași (24-25 Mai) menționate pe larg mai jos:
–VINERI SEARĂ, 17 MAI, ORA 19:00 conferință publică pentru prima dată la Universitatea din Bucureşti, fiind invitat de onoare în cadrul Programului de Studii Religioase – Texte şi Tradiţii.
Evenimentul cu intrare liberă își propune să abordeze o temă-cheie “Despre desăvârşire: ce înseamnă «starea de Buddha»” . Cei interesaţi sunt așteptați începând cu ora 19:00, în Aula Magna a Facultății de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46).
ACCESEAZĂ FORMULARUL DE ÎNSCRIERE DE AICI!
Dialogul va pune în lumină dimensiunile vaste ale dezbaterii şi înţelegerii cu privire la desăvârşirea omului în viziunea budismului tibetan și este deschis publicului larg şi va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri.
Mai multe amănunte în acest articol.
Menționăm că invitatul nostru va susţine învăţături și în weekendul 18-19 mai, la Centrul Seeds for Happiness au ca temă centrală luarea refugiului, cu alte cuvinte, atitudinea de a căuta ocrotire în cele Trei Nestemate (Buddha, Dharma și Sangha). Explicațiile vor fi pe baza unui text compus de marele maestru indian Atiśa Dīpamkara-śrī-jñāna.
Cu această ocazie, vom lansa duminică, 18, mai în prezența autorului și o nouă carte despre practica “Celor 21 Arya Tara”, un comentariu rar al Maestrului Gonsar Rinpoche cu privire la practica pentru sănătate, viaţă lungă şi prosperitate spirituală în legătura cu Buddha Arya Tara.
De asemenea, Ven. Maestrul este invitat să predea și în alte orașe din țară, importante centre universare precum Brașov, Cluj și Iasi. Vezi mai jos:
-LUNI SEARĂ, 20 MAI, ora 18:30 la Centrul Cultural Reduta (Strada Apollonia Hirscher 8) – conferință publică la BRAȘOV, cu intrare liberă, despre “Karma – legea cauzei şi a efectului”, cum putem corela această înțelegere în mod direct cu experiențele noastre de fericire și suferință din viața de zi cu zi pentru a avea o viață mai bună.
ACCESEAZĂ FORMULARUL DE ÎNSCRIERE ONLINE!
Mai multe amănunte în acest articol.
Pe durata conferinței publice Lama Gonsar Tulku Rinpoche va împărtăși din cunoașterea sa vastă și profundă, ajutându-ne să înțelegem ce este în fond legea karmei și cum cultivarea minții conform cu legea karmei reprezintă cheia tuturor practicilor și calea spre Trezire.
– MIERCURI SEARĂ, 22 MAI, ora 18:00 la Cinema Mărăști (Aurel Vlaicu, Nr. 3, în spatele stației „Arte Plastice”) – conferință publică pentru prima dată la CLUJ, cu intrare liberă, cu tematica “Etica pentru o viață și comunitate mai bună”.
Care sunt atitudinile morale potrivite pe care ar trebui să le cultivăm pentru a conviețui în bună înțelegere în comunitatea din care facem parte, fie la locul de muncă, fie în familie sau în orașul în care locuim?
ACCESEAZĂ FORMULARUL DE ÎNSCRIERE ONLINE!
Mai multe amănunte în acest articol.
Pe durata conferinței publice Lama Gonsar Tulku Rinpoche va împărtăși din cunoașterea sa vastă și profundă, ajutându-ne să înțelegem ce este în fond etica și cum pe baza acestei cunoașteri putem trăi o viață mai bună în prietenie și bună înțelegere.
– VINERI SEARĂ, 24 MAI, ora 18:30 – conferință publică la Iași, cu intrare liberă, unde Lama Gonsar Rinpoche este invitat pentru prima dată pentru O întâlnire interculturală: Gonsar Rinpoche despre buddhism și Tibet. Dialogul va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Mihai Eminescu”, Strada Păcurari nr. 4.
Pe durata acestei întâlniri, invitatul va răspunde la întrebările aduse în discuție și ne va împărtăși din cunoașterea sa profundă cu privire la învățăturile din Tibet și cum pe baza acestei cunoașteri putem cultiva bunăstare și echilbru în viața cotidiană.
ACCESEAZĂ FORMULARUL DE ÎNSCRIERE ONLINE!
Această conferința are loc în cadrul seriei de prelegeri a Centrului Iași al CRVP.
Evenimentele sunt dedicate publicului larg și vin în întâmpinarea omului modern, ce aspiră să își dezvolte mintea într-un spirit de compasiune și înțelepciune, pentru a cultiva pace lăuntrică și un stil de viață pozitiv și cu folos. . Oricine este binevenit să participe, nu sunt necesare cunoștințe anterioare legate de buddhism.
Detalii despre invitat:
Lama Gonsar Tulku Rinpoche (n. 1949, în Tibet) a fost timp de 33 de ani discipolul lui Geshe Rabten Rinpoche, cel care la îndemnul actualului Dalai Lama, a devenit principalul fondator al unei tradiții pure şi complete a Dharmei în Europa. Maestrul Gonsar Rinpoche este unul dintre principalii fondatori ai Centrului de Înalte Studii Tibetane „Rabten Choeling” din Elveţia.
Gonsar Rinpoche a studiat îndelung doctrina lui Buddha şi transmite cunoașterea sa mai departe, atât ascultătorilor occidentali, cât şi celor tibetani, studenţilor laici şi călugărilor. El oferă cu regularitate învățături direct în limba franceză, engleză, germană sau tibetană, atât în centre de practică buddhistă din Europa, cât și în mari Universități din Germania, Elveția, Austria, șamd.
Născut în 1949 la Shigatse, într-o familie cu descendențe regale, la vârsta de 6 ani se înscrie la Mănăstirea Sera din Lhasa, Tibet, unde evoluează sub îndrumarea Venerabilului Geshe Rabten Rinpoche. Gonsar Tulku Rinpoche a primit învațătura direct de la Dalai Lama și de la alți maeștri consacrați. Citește biografia pe larg aici sau poți viziona un interviu cu Ven. Maestru Gonsar Rinpoche în septembrie 2015, în studiourile TVh alături de domnul profesor Matei Georgescu.
E