Filosofia buddhistă și stiința occidentală

Data: 17-18 mai 2014
Invitat: Venerabilul Gelong Jampa Lungtog
de la Centrul de Înalte Studii Tibetane “Rabten Choeling” din Elveţia

Atât știința occidentală cât și filosofia buddhistă țintesc spre obținerea întelegerii realității ultime.

Cu prilejul acestei conferințe Venerabilul Jampa Lungtog va încerca o comparație a preciziei, profunzimii și efectelor cunoștintelor acumulate în domeniul materiei, minții, timpului, spațiului și al energiei.

V. Gelong Jampa Lungtog

Jampa Lungtog a vizitat România de mai multe ori, în calitate de invitat al Centrului Seeds for Happiness, cu susținere din partea editurii Herald și a Centrului Compassionate Wisdom. Este una dintre prezențele buddhiste care întrețin o continuă predare a învățăturii tibetane în Romania și în întreaga Europă. Absolvent de studii superioare tehnice la Zurich, în 1977 își începe cursurile de limbă tibetană la mănăstirea budistă situată în apropierea lacului Geneva, sub îndrumarea lui Geshe Rabten.

A desfășurat activitate de traducător pentru o serie de importanți lama, inclusiv pentru Sanctitatea sa Dalai Lama, în perioada 1979-1995. În 1981 este implicat în deschiderea Mănăstirii Budiste Tashi Rabten din Austria. În prezent este traducătorul și unul dintre discipolii apropiați ai Maestrului Gonsar Tulku Rinpoche.

„Venerabilul JAMPA LUNGTOG este un exemplu special al îmbinării a ce are mai bun de oferit Orientul și Occidentul: o minte foarte lucidă, un discernământ impecabil, o logică < >, toate înfășurate și oferite cu compasiune, modestie și dorința de a ajuta.” – Mihai Popa Radu, Centrul Seeds for Happiness

„Venerabilul Jampa Lungtog este un amestec de bunatate si de claritate in gandire, astfel incat orice intalnire cu el devine memorabila. ” Cotidianul Adevarul

Detalii şi înscrieri:
Email: info@rabten.ro; Telefon: 0744 424 072, 0740 206 866
Programul prelegerilor este urmatorul:
Sâmbătă, 17 mai, ora 9:30-17:00
Duminică, 18 mai, ora 9:30-17:00
Locație: Centrul Seeds for Happiness

Donație sugerată*: 120lei/zi sau 200lei/weekend.
* intrarea nu este condiționată de donație

Afiș eveniment