Mindfulness – calea catre o viata fericita

Conferinţă susţinută de călugărul buddhist Jampa Lungtog de la Centrul de Înalte Studii Tibetane “Rabten Choeling” din Elveţia

Data: 9-10 Noiembrie 2013, intre orele 09:30-17:00
Locatie: Centrul Seeds for Happiness

JampaLungtog_Midfulness

Ce este mintea? Ce este conştiinţa? Ce este o fiinţă conştientă? Când anume ceva este “bun”? Când anume ceva este “rău”? Poate fi un bol de meditaţie “bun” sau “rău”? Depinde de context. Care este principalul factor care determină contextul?

Jampa Lungtog, cel care se va strădui să răspundă cât mai clar la toate acestea, a devenit călugăr buddhist în urmă cu peste 30 de ani şi a fost timp de 17 ani translatorul lui Dalai Lama.

Prelegerile de sâmbătă şi duminică fac parte dintr-un ciclu mai larg, intitulat generic “Mintea şi funcţiile”. La întâlnirea precedentă, s-a discutat despre Minte ca obiect al cunoaşterii, despre faptul că pentru a o înţelege folosim însăşi mintea pe care o avem şi că singura Minte la care avem acces pentru aceasta este, în mod paradoxal, propria minte.

După ce ne-am familiarizat cu Mintea şi am înţeles cam cum funcţionează aceasta, pasul următor este acela de a fi deplin conectaţi la prezent, să trăim fiind atenţi în mod conştient în fiecare moment. Pentru aceasta este însă nevoie de o minte clară şi liniştită şi de antrenament mental.

PROGRAM
9.00 – 9.30 sosirea participanților
9.30 – 13.00 introducere și meditație de concentrare
13.00 – 14.30 pauză de prânz
14.30 – 16.30 prelegeri
16.30 – 17.00 feedback, întrebări, răspunsuri

Recomandari: ţinută lejeră/sport şi şosete; sosirea la Centru, cu cel puţin 10 minute înainte de ora începere.

Donatie sugerata: 120 ron/zi sau 200 ron/weekend.