Centrul “Rabten Choeling”

logo-RC

Centrul Rabten Choeling, înființat în anul 1977 de Gheșe Rabten Rinpoce, este situat la 820 de metri altitudine deasupra nivelului mării, deasupra lacului Geneva, în coasta Muntelui Pelerin, cu priveliște către Alpi. Centrul este un institut pentru studii tibetane și o mănăstire buddhistă unde își desfășoară activitatea 30 de călugări și 5 călugărițe, alături de alți 21 de studenți.

„Rabten Choeling” este o școală internațională cu elevi din 14 țări care se axează pe studiul și transmiterea învățăturilor lui Buddha. Învățarea limbii tibetane și a celor mai importante texte din Dharma face parte din programul zilnic de studiu.

Centrul presupune un regim de învățare monastic, tradițional, similar cu programul și materiile studiate în marile universități monastice din Tibet și India. Călugării urmează regulile de moralitate și disciplină Vinaya și practică rugăciunile zilnice în templu alături de riturile monastice: confesiunile, perioadele de retragere ascetică și puja lunare.

Directorul spiritual al centrului este Maestrul tibetan Gonsar Tulku Rinpoce.

Mai multe informații în limba engleză puteți găsi aici

RabtenChoeling23RabtenChoeling21RabtenChoeling20RabtenChoeling22RabtenChoeling25RabtenChoeling24RabtenChoeling10RabtenChoeling6RabtenChoelingTsogRabtenChoeling3